Somogyvári Magdolnának hívnak, az óvoda vezető óvó nénije vagyok. Pécsváradon nőttem fel. A tanulmányaim és a munkáim más helyekre is elszólítottak, de a szívem mindig visszahúzott és végül a családommal itt telepedtem le.

Mivel édesanyám könyvesboltot üzemeltetett, már kisgyermekkoromban kialakult a könyvek iránti szeretetem, mely végig kísérte az egész életemet. Korán megtapasztalhattam, hogy olvasás és mesehallgatás közben olyan varázslat születik, amely védőburokként vesz körül bennünket. Szerettem volna minél több gyermeknek átadni ezt a csodát, ezért jelentkeztem a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Karára, ahol Német Nemzetiségi Óvodapedagógusként végeztem. 

A diploma megszerzése után hosszú évekig dolgoztam óvónőként. Így már a gyakorlatban is napi szinten tapasztaltam a mesék fontosságát, a gyerekekre gyakorolt számos pozitív hatását. Amellett, hogy mondanivalójuk rengeteg jótékony hatással van érzelmi és anyanyelvi fejlődésükre, a meseolvasással töltött meghitt idő remek lehetőség a gyermekekkel való kapcsolat elmélyítésére. Ezért kezdetben óvó néniként, majd két kislányommegszületése után már édesanyaként is kiemelt feladatomnak éreztem, hogy megismertessem az általam nevelt gyerekeket a mesék csodálatos világával.

Óvónőként naponta lehetőségem nyílik arra, hogy a mesék által a gyerekekkel együtt megismerjük, megéljük és a számos közös tevékenység során megelevenítsük ezt a varázslatot. Ilyenkor a gyerekek játszva sajátítják el a különböző készségeket, képességeket és észrevétlenül tanulnak az őket körül ölelő világról. Számomra azonban a legnagyobb öröm a sok csillogó szempár, ami ezeket a tevékenységeket végigkíséri.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment