Varju Katalin vagyok, pedagógus, komplex mozgásterápiás fejlesztő.
2011 óta tartok játékos mozgásfejlesztő foglalkozásokat csecsemő kortól egészen óvodás korig, illetve egyéni és csoportos terápiákat vezetek tanulási nehézséggel veszélyeztetett, valamilyen tanulási zavarral diagnosztizált, valamint magatartásproblémával küzdő óvodásoknak, kisiskolásoknak.

4 éve indítottunk egy pécsi magánóvodában egy iskolaelőkészítő programot, melynek keretein belül egy pszichológus kollégával együtt felmértünk minden iskolába készülő gyermeket. Az iskolaérettségi tesztek kiértékelés után minden nagycsoportos óvodást egyénre szabottan, az ő erősségeit és elmaradásait maximálisan figyelembe véve tudtunk segíteni az iskolakezdés előtti utolsó évben (években).

A fejlesztés szakmai alapját a Kulcsár Mihályné által kidolgozott komplex mozgásterápia képezi.
A program olyannyira sikeres, hogy idén már a második olyan csoportot tudjuk elindítani (többszörös túljelentkezéssel), ahova bármelyik óvodából lehet jelentkezni.

Ezt a programot szeretném/szeretnénk a Kiddi-Care Angol-Magyar Óvodában is bevezetni. Az ismeretség és a közös munka már 2 éve tart, de célunk a 2019-2020-as tanévtől még szorosabbra fűzni ezt a szakmai együttműködést annak érdekében, hogy az ide járó gyerekek fejlődését a legideálisabb módon tudjuk segíteni, támogatni.
A gyermekek 2 külön csoportban fognak tornázni, mert az iskolaelőkészítő csoporton kívül mindenképpen szeretnénk a kisebbeket is bevonni ebbe a játékos, mozgásos fejlesztésbe.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment